Zo werk ik graag

Een goede voorbereiding, samen als partners onwikkelen in cycli en aandacht voor nazorg. Het doel is jouw resultaten behalen en daarbij een ideale balans tussen prettig samenwerken, kwaliteit, flexibiliteit, snelheid en betaalbaarheid.

1

webapplicatieconsult

We bespreken samen het resultaat dat je wil behalen en de bijbehorende uitdagingen. Ik denk mee over hoe de oplossing eruit zou kunnen zien. Ik adviseer over de beste aanpak. We brengen de risico's in kaart. Als je zelf al (een deel van) een oplossing hebt bedacht, kijk ik graag mee of en hoe bepaalde dingen slimmer kunnen. Plan een webapplicatieconsult.
2

ontwikkeling in cycli

In cycli van 1-3 weken worden de wensen en eisen gerealiseerd. Het ontwikkelen doen we samen. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid, de ruimte die ik heb en de flexibiliteit en/of snelheid die gewenst is, spreken we af hoe vaak we overleggen.
3

nazorg

Hosting, ondersteuning, beveiliging(supdates), bugfixes, backups, monitoring en rapportages zijn net zo belangrijk als de ontwikkeling.

Webapplicatieconsult

Een laagdrempelige sessie van ongeveer een uur. We bespreken het resultaat dat je wilt behalen en jouw uitdagingen. Omdat we focussen op de resultaten, ik al veel modules ontwikkeld heb en we dus niet focussen op de 'features' is het mogelijk om een vaste prijs te geven. Plan een webapplicatieconsult.

Het consult is kosteloos.

Ontwikkeling in cycli

Agile, scrum en kanban zijn wellicht termen die kent of wel eens gehoord hebt. De populairiteit is niet voor niks. Een applicatie compleet bedenken voordat de ontwikkeling is begonnen, blijkt lastig in de praktijk.

Voor de sprint bedenken we samen wat de belangrijkste items op de lijst met het oog op de resultaten. Daar gaan we mee aan de slag. Aan het einde van de sprint krijg je een demo van de voortgang. Repeat.

Door in cycli te werken hou je de snelheid erin en is het bijsturen onderdeel van het proces. Hierdoor worden er geen onderdelen ontwikkeld die achteraf niet nodig bleken.

Tijdens de ontwikkelingen kunnen we de lengte van de sprints (1-3 weken) bijstellen. Overwegingen bij het kiezen van de sprintlengte zijn:

  1. Hoeveel flexibiliteit en bijsturing is er nodig?
  2. Hoeveel tijd kan er vrijgemaakt worden voor de demo's en tussentijds overleg?
  3. Hoe belangrijk is snelheid en een korte doorlooptijd?

De uitkomst is de geraliseerde applicatie.

Nazorg

Per maand reserveren we tijd voor ondersteuning, beveilingsupdates en bug fixes. Zo kunnen de service bieden die we zelf ook graag zouden krijgen (goed telefonisch bereikbaar zijn en snel reageren op verzoeken). Ook verzorgen we de hosting, monitoring en backups. Hosting is op fair use basis, bij bovengemiddelde processor-, geheugen- of dataverkeerbehoeften wordt een pakket op maat gemaakt.